همه چیز درباره چسب بتن

چسب بتن

آنچه در این مقاله میخوانید :

چسب بتن

یکی از بهترین و مؤثرترین راه برای نگهداری از سازه‌های بتنی و بالابردن چسبندگی ملات‌ها، استفاده از چسب بتن است که علاوه بر حفظ تداوم بتن، می‌تواند از ترک‌خوردگی‌های سطحی و عمیق سازه جلوگیری کند. باتوجه‌به اهمیت استفاده از این محصول در صنعت ساختمانی، بر آن شدیم تا مقاله‌ای را در جهت آشنایی کامل و جامع با چسب بتن برای شما دوستان گردآوری کنیم. برای اطلاعات بیشتر درباره سنگ مصنوعی میتوانید مقاله خط تولید سنگ مصنوعی را مطلاعه کنید.

چسب بتن چیست؟

در تمامی پروژه‌های ساختمانی که با بتن سروکار دارند، استفاده از محصولی به نام چسب بتن بسیار کاربردی است. یکی از ویژه‌ترین افزودنی بسیار مهم در صنعت بتن، چسب بتن است. این محصول شگفت‌انگیز به ترمیم بافت بتن و آب‌ بندی آن کمک بسیار شایانی می‌کند. البته شایان به ذکر است که شما با استفاده از آن می‌توانید مقاومت بتن را بالا ببرید و از ترک‌خوردگی آن جلوگیری کنید. از دیگر شاخصه‌های این محصول می‌توان به بالابردن خواص فیزیکی و شیمیایی بتن اشاره کرد. به زبان بسیار ساده‌تر و به معنای واقعی کلمه، چسب بتن، نوعی پلیمر امولسیون است که می‌تواند مقاومت کششی و دوام بتن را تا سطح بسیار بالایی افزایش بدهد. این محصول به‌صورت مایع و به رنگ شیری در ظروف پلاستیکی ارائه می‌شود.

به‌طورکلی چسب‌های بتن به دودسته کاملاً مجزا به نام اپوکسی و لاتکس (پلیمری) تقسیم می‌شوند. جالب است بدانید تمامی چسب‌ها به‌طورکلی یا شامل پلیمر هستند و یا در هنگام روی دادن واکنش شیمیایی ایجاد می‌شوند. در ادامه این مقاله بر آن شدیم تا به‌طورکلی کاربرد، مزایا و معایب، ویژگی‌های چسب بتن و غیره را موردبحث و بررسی قرار دهیم؛ بنابراین با ما باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

مواد تشکیل‌دهنده چسب بتن

پلیمر امولسیونی یا همان چسب بتن ممکن است از لاتکس و رزین نیز باتوجه‌به نوع کاربرد مصرفی استفاده شود. شایان به ذکر است که فرایند تولید آن توسط یک فرایند شیمیایی و حرارت انجام می‌گیرد. زمان نگهداری از این محصول در بهترین شرایط محیطی شش ماه است و باید به‌دوراز گرما و سرمای شدید نگهداری شود تا خاصیت چسبندگی خود را از دست ندهد.
مواد تشکیل‌دهنده این محصول به شرح زیر است:
• مواد پلیمری و ترکیبات آن
• مواد پرکننده معدنی
• مواد غلیظ کننده
• مواد نرم‌کننده و بالابرنده انعطاف چسب
• مواد پایدارکننده در برابر اکسید شدن و جلوگیری از اثرات مضر اشعه uv
• رزین اکریلیک
• رزین کوپلیمر پلی‌وینیل استات

 

کاربرد چسب بتن

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، چسب بتن در پروژه‌های ساختمانی که در زیرساخت ساختمان‌ها از بتن استفاده می‌شود، بسیار پرکاربرد است. در ادامه با کاربرد این محصول به‌صورت خلاصه شده آشنا می‌شوید:
1. چسب بتن برای سازه‌هایی مانند پل‌ها، تونل‌ها، مخازن آب، سدها، کانال‌های آبی و تمامی استخرها مورداستفاده قرار می‌گیرد.
2. متصل کردن بتن‌های قدیمی به بتن‌های جدید
3. متصل کردن بتن‌ها به فلزات و سازه‌های فلزی
4. آب‌بندی کردن سطوح به‌ویژه در برخورد با سازه‌های آبی
5. استفاده از چسب بتن به‌منظور ترمیم و آسیب‌دیدگی‌های سطحی
6. ایجاد نماسازی در بتن¬هایی که دچار آسیب و خوردگی شده‌اند.
7. جلوگیری از نفوذپذیری بتن در مواجه با آب و مواد شیمیایی
8. جلوگیری از ایجاد ترک و شکستگی بتن
9. تهیه ملات برای نصب سرامیک و سنگ
10. افزایش چسبندگی ملات و دوغاب¬ها
11. بالابردن عمر سازه¬های بتنی
12. برای بالابردن سطح چسبندگی چسب‌های کاشی‌های پودری
13. جلوگیری از کربناته شدن بتن
14. افزایش دوام و پایداری بتن تا ۴ مگاپاسکال
15. افزایش مقاومت میل‌گردها به‌وسیله تقویت بتن
16. جلوگیری از تشکیل جلبک در روی سطح بتن


مزایا و معایب چسب بتن

همان‌طور که می‌دانید تمامی محصولاتی که به‌نوعی در ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف مورداستفاده قرارمی‌گیرنددارای مزایا و معایبی هستند که چسب بتن نیز از این موضوع مستثنی نیست. ازاین‌رو در ادامه به مزایا و معایب استفاده از این محصول می‌پردازیم و به‌صورت خلاصه اشاره‌ای به این موارد خواهیم داشت

• این چسب به‌طورکلی یکی از پرکاربردترین محصول برای ترمیم، تعمیر و آب‌بندی سازه‌های بتنی به شمار می‌رود.
• در سازه‌هایی مانند سدها، استخرها، ساختمان‌ها و مراکز تفریحی و گردشگری، کانال‌های آب، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها و دیگر سازه‌هایی که به بتن نیاز دارند مورداستفاده قرار می‌گیرد.
• سطح چسبندگی بتن را تا حد بسیار مطلوبی بالا می‌برد. همچنین از ترک‌خوردگی و شکستن بتن جلوگیری می‌کند.
• از سازه‌های بتنی در برابر کربناته شدن و بستن جلبک جلوگیری کرده و طول عمر مفید بتن را بالا می‌برد.
• از ویژگی‌های بسیار ممتاز این محصول می‌توان به تأثیر نپذیرفتن از عوامل جوی و محیطی اشاره کرد. برای این منظور چسب بتن را می‌توانید در محیط‌های مرطوب، مرمت سازی و لکه‌گیری سازه‌های بتنی مورداستفاده قرارداد.
• چسب بتن ۴۰ تا ۵۰ درصد بر مقاومت خمشی و انعطاف‌پذیری بتن می‌افزاید.
• ترمیم سازه‌های بتنی توسط این محصول در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. ازاین‌رو، به‌شدت در زمان صرفه‌جویی می‌شود.
• یکی دیگر از فواید استفاده از این محصول، مقاومت بسیار بالا در برابر سیکل‌های ذوب، انجماد و مواد شیمیایی است.
• بالابردن دوام و طول عمر بتن‌ها حتی در شرایط قلیایی از دیگر ویژگی‌های شگفت‌انگیز این محصول است.
• این چسب بسیار کاربردی از یخ‌زدن ملات‌ها جلوگیری می‌کند و همچنین از مقاومت بسیار بالای کششی و فیزیکی برخوردار است.

معایب چسب بتن

در کنار تمامی ویژگی‌های مثبت و جذاب چسب بتن، این محصول دارای معایب انگشت شماری نیز است که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:
• اگر میزان آسیب‌دیدگی سازه‌های بتنی عمیق باشد، چسب بتن به طور کامل نمی‌تواند سازه‌های بتنی را ترمیم کند.
• یکی از عیب‌های بسیار چشمگیر این محصول این است که به هنگام برخورد با پوست انسان، به آن آسیب می‌زند. باتوجه‌به ترکیبات شیمیایی به‌کاررفته در فرایند تولید آن، حتماً هنگام استفاده از آن بر روی سازه‌های بتنی، نکات ایمنی را رعایت کنید.
• هرچند که استفاده از چسب بتن برای سازه‌های بتنی کار زمان‌بری نیست؛ اما باید دقت داشته باشید که خشک‌شدن و قابلیت ترمیم این محصول بر روی سازه ۷ روز زمان می‌برد.

انواع چسب بتن

چسب بتن به‌طورکلی به دودسته اپوکسی و لاتکس تقسیم می‌شود. در ادامه به طور کامل هرکدام از آن‌ها به‌تمامی جزئیات موردبحث و بررسی قرار می‌دهیم:

• چسب بتن اپوکسی

این چسب قدرتمند با اثرات بسیار جادویی در واقع بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده است. این محصول علاوه بر دوام و مقاومت مکانیکی بسیار بالا، قدرت چسبندگی بسیار مطلوبی دارد. اغلب برای پیوند دادن بتن‌های قدیمی با سازه‌های بتنی جدید مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین این محصول بدون حلال بوده و با حفظ خواص کیفی در برابر سازه‌های بتنی به‌مرورزمان توانسته است چسبندگی بسیار مطلوبی را داشته باشد.
موارد کاربرد چسب اپوکسی
1. مرمت و ترمیم سازه‌های بتنی
2. متصل کردن بتن به سازه‌های فلزی
3. به‌صورت تزریق در انواع ترک‌ها
4. چسباندن بتن‌های قدیمی به بتن‌های جدید
5. چسباندن ورق‌های frp روی بتن
6. امکان استفاده بر روی سازه‌هایی با کاربری غرقابی

• چسب بتن لاتکس

این محصول در واقع مایع امولسیونی بر پایه پلیمرهای اصلاح شده است. بیشترین کاربرد این چسب بتن، در واقع برای تهیه ملات آب‌بند و ایجاد ملات های چسبنده برای سازه‌های بتنی است و در جهت ترمیم سازه‌های بتنی و سیمانی به کار می‌رود. از ویژگی‌های بسیار بارز این محصول می‌توان به: جلوگیری از ترک خوردن ملات، افزایش مقاومت در برابر سیکل‌های ذوب و انجماد، افزایش مقاومت کششی، خمشی و سایشی سازه‌های بتنی، آب‌بندی کامل بتن و کاهش بسیار زیاد نفوذپذیری آب به سازه‌های بتنی اشاره کرد.
موارد کاربرد چسب بتن لاتکس
1. تهیه ملات و بتن آب‌بند برای سازه‌هایی مانند استخر و آب‌نماها
2. تهیه ملات برای نصب سرامیک و سنگ
3. نماسازی بسیار زیبا
4. صافکاری سطوح بتن اکسپوز
5. تقویت بافت کاشی های پودری

ویژگی‌های چسب بتن

چسب بتن از جمله مواد افزودنی بتن است که عملکرد بسیار خوبی در چسبندگی سازه‌های بتنی دارد و برای این منظور در صنعت ساختمان‌سازی بسیار موردتوجه قرار گرفته است. همان‌طور که گفتیم، چسب بطن یک محصول ساختمانی است که در واقع به‌منظور ترمیم و محافظت از سازه‌های بتنی مورداستفاده قرار می‌گیرد. میزان مصرف این ماده ۵ تا ۲۵ درصد از وزن سیمان است و هرقدر که ملات تشکیل‌دهنده ریزدانه‌تر باشد، میزان مصرف این محصول کاهش میابد.

چسب بتن علاوه بر افزایش مقاومت سازه‌های بتنی می‌تواند از ترک‌خوردگی آن‌ها نیز محافظت کند. برای این منظور، از آن جایی که اجرای لایه‌های نازک بتنی به‌مرورزمان دچار ترک‌خوردگی می‌شوند، استفاده از چسب بتن می‌تواند یک راهکار کم‌هزینه برای ترمیم بتن‌ها به شمار برود. این ماده کارآمد که در صنعت ساختمان‌سازی، سدسازی، استخر و غیره مورداستفاده قرار می‌گیرد، مقاومت بسیار خوبی در برابر سیکل‌های ذوب، انجماد و اشعه مضر دارد. در ادامه به‌صورت موردی به ویژگی‌های این محصول پرکاربرد اشاره می‌کنیم:

• جلوگیری از ایجاد درز در تغییر شرایط آب‌وهوایی
• جایگزین بسیار مناسبی به‌جای استفاده از الیاف بتن و یا رزین‌ها در تمامی پروژه‌هایی که کیفیت، زمان و هزینه مدنظر است.
• افزایش دادن چسبندگی سازه‌های بتنی با سازه‌های فلزی
• بازدارنده و مرمت کننده سازه‌های بتنی
• جلوگیری از عدم رشد جلبک و دیگر آلاینده‌ها در مجاورت با سازه‌های آبی
• افزایش دادن مقاومت سایشی سازه‌های بتنی در مناطقی مانند باند فرودگاهی که نیاز به مقاومت بالای سایشی دارد.
• مقاومت یکپارچه از سازه‌های بتنی و جلوگیری از ترک‌خوردگی‌های سطحی و عمیق بتن در شرایط تغییرات دمایی بسیار شدید.
• کاهش نفوذپذیری و دوام بالای سازه‌های بتنی به‌خصوص در سازه‌های دریایی و هیدرولیکی که به دلیل ارتباط مستقیم با عوامل مخرب، نیاز به یک سازه محکم وبا دوام دارند.

قیمت چسب بتن

همه ما می‌دانیم که کیفیت یک محصول چه تأثیر بسزایی می‌تواند بر قیمت آن داشته باشد. ازاین‌رو، کیفیت چسب بتن نیز باتوجه‌به بنیان شیمی و فرایند تولید آن می‌تواند تأثیر بسزایی بر روی قیمت این محصول داشته باشد. همچنین برند تولیدکننده چسب، نوع کاربرد، میزان حجم محصول و دیگر عوامل می‌تواند بر روی قیمت چسب بتن مؤثر باشد. البته به‌هیچ‌وجه فراموش نکنید که گاهی برخی از محصولات به علت وارداتی بودن، نبودن مواد اولیه و همچنین به علت تحریم‌ها می‌تواند شامل هزینه‌های گزاف شوند.

در این مقاله موضوعات مختلفی را در جهت شناخت چسب بتن، کارایی، ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن مورد بررسی قرار دادیم. اگر بخواهیم یک تعریف درست از کارکرد چسب بتن ارائه دهیم، باید بگوییم که این محصول به دودسته پلیمری و اپوکسی تقسیم می‌شوند که رسالت واقعی این محصول در واقع جلوگیری از ایجاد درز در سازه‌های بتنی، غلیظ کردن ملات برای چسباندن سنگ و سرامیک، ترمیم و پیوست دادن سازه‌های بتنی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *